Mopon hain Tampereelle pari ostohetkestä ja nyt vasta sen näinkin ensimmäistä kertaa. Pienen tutkimisen jälkeen ostos vaikutti varsin hyvältä karusta ulkonäöstä huolimatta ja ei voinut muuta tehdä kuin ottaa työkalut esiin ja mopon täysin atomeiksi että se auton kyytiin mahtui sisustaa sotkematta.

Vaimo lähti sopivasti talvilomalle kotiseudulle lasten kanssa niin sainkin purettua mopon asuntoon levälleen. Rungon purin ja pesin liuottimella ja vein hiekkapuhallukseen Haapanen Oy nimiseen firmaan Pirkkalaan jossa runko myös pulverimaalattiin alkuperäiseen? RAL9005 sävyyn eli aika syvä musta ja lakkaa myös päälle. Työnjälki oli kerrassaan loistavaa ja tulen taatusti käyttämään tuon firman palveluksia jatkossakin. Koko lysti maksoi 70€.

Työolosuhteet ja tilat oli hyvin vapaat viikon ajan kun yksin olin kotona. Tämä ei tule varmaan koskaan toistumaan uudestaan :)

Uudeksi ystäväkseni tuon viikon aikana tuli Sitruunahappo jonka avulla "uudistin" vanhat sinkityt osat ja pultit. Omasta mielestä ainakin kohtuu siistiä jälkeä tuli. Suositukseksi löysin että 4% liuoksella saa hyvää jälkeä aikaan................ehkä sellainen kaveri joka malttaa odottaa osien putsaantumista 1-2päivää. Itse tein 4-5% liuoksen kuumaan veteen suihkepulloon. Suihkuttelin osat liuoksella ja sen jälkeen ripottelin hieman happopulveria pintaan niin työ nopeutui huomattavasti :) vain yhdessä osassa saattoi käydä heikosti kun aine vaikutti ehkä turhan kauan mutta ei se paha ole kun tutkin jälkeenpäin :) Harjoitus tekee mestarin !

Sitruunhappo syö ruosteen pois ja puhdisti sinkityt pinnat lähes uudenveroiksi. Myös lika sai hyvin kyytin kun harjaa käytti vielä apuna.